En nu in Los Arcos.
Door: dimphyvandesande
Blijf op de hoogte en volg Dimphy
20 Juni 2012 | Spanje, Los Arcos
Hallo allemaal, Vandaag was ik best vroeg in de herberg, dus tijd om weer even een verslagje te schrijven. Gisteren ben ik om 8.00 uur in de stromende regen uit Puete la Reina vertrokken. In de loop van de dag werd het wel droger, soms lichte miezer, maar de paden waren behoorlijk modderig geworden. Ik wilde erg graag naar Estella lopen en dat is gelukt, 23 kilometer. Ik ben de eerste herberg van het dorp ingegaan, de herberg waar ik 2 jaar geleden door de open deur naar binnen heb gegluurd en gezien heb hoe pelgrims daar bezig waren. En nu stapte ik zelf als pelgrim binnen. Een erg leuke ervaring! En dan begint het ritueel van elke dag: je krijgt een bed aangewezen, legt daar je spullen neer, doet de was (ja,ja), daarna even rusten en dan een maaltijd versieren. Ik kwam weer allerlei bekenden tegen van de vorige dagen. Ik heb tot nu toe meestal in grote slaapzalen geslapen, 40 stapelbedden bijvoorbeeld. In de ene herberg is het rustiger dan in de andere. Soms gaan mensen al om 5 uur hun spullen pakken... Vandaag was iedereen pas laat op (6 uur!). Vanochtend bleek nog een Nederlandse in dezelfde slaapzaal overnacht te hebben. We hebben samen in het dorp brood gekocht en zijn samen vertrokken. Omdat zij wat vaker pauze wilde houden dan ik, ben ik op een gegeven moment alleen verder gegaan. Ik had me voorgenomen om vandaag maximaal 15 kilometer te lopen, maar de eerste herberg was er al na 10 km en daar kwam ik al om 10.45 uur aan. Te vroeg om een hele dag in een dorpje waar niets te doen is rond te hangen. Dus ben ik verder gelopen. Maar de eerstvolgende herberg was nog 13 kilometer lopen. Dus toch maar gedaan! Het was vandaag zonnig en licht bewolkt, maar nu en dan best heet. De laatste 9 km. liep ik over een brede landweg, plat en in de volle zon. Om kwart voor 3 ben ik in Los Arcos aangekomen en de eerste herberg van het Oostenrijkse genootschap heb ik gekozen. Er waren nog niet veel mensen, maar ondertussen zijn weer een aantal bekenden aangekomen. De afgelopen dagen wilde ik erg graag in Puente la Reina en Estella slapen vanwege onze vakantie daar 2 jaar geleden. Maar morgen neem ik beslist een rustigere dag, als er tenminste nu wel een herberg na 15 km is...
Tot zover weer en tot de volgende keer. Groetjes, Dimphy.
Tot zover weer en tot de volgende keer. Groetjes, Dimphy.
20 Juni 2012 - 15:17
Ine:
Knap hoor als je in een slaapzaal kan slapen waar 40 andere mensen ook slapen/snurken/ronken enz.Verlang je af en toe niet naar een lekker bed in je eentje? Ach .....des temeer waardeer je het straks weer thuis.Er zijn mensen die het slechter hebben,ja toch.
groetjes,ine
20 Juni 2012 - 17:10
Merlijn:
Je gaat echt als een speer zeg! Mooi verhaal weer, genietze, ik denk aan je! Xxxxxxxx -
20 Juni 2012 - 17:22
Anton En Anniek:
zo te lezen gaat het je erg goed af. petje af hoor. zolang de erge hitte er nog niet is is lopen geen straf en dan steeds het treffen van `de bekende` en dan zeker het uitwisselen van de ervaringen.
veel succes en liefs -
20 Juni 2012 - 17:26
Cees, Ans En Julia :
Hoi dimphy,
Tot nu toe nog niet gereageerd. Maar eindelijk komt het ervan. Wat een mooie verhalen en belevenissen. Prachtig dat je je plannen zo mooi kunt uitvoeren. We wensen jou een mooie tocht.
Lieve groeten. -
20 Juni 2012 - 17:58
Marjan:
Hoi Dimphy,
Alle z(r)egen komt van boven! Leuk om je verslagen te lezen groetjes,
Marjan -
20 Juni 2012 - 20:08
Bernadette.:
Nou Dimphie, je hebt er de pas goed in!!!! Leuk om je enthousiaste reisverslagen te lezen!!! Geniet van alle ontmoetingen en denk ook aan je eigen "rust". Groetjes van ons en succes weer met de volgende etappes. -
20 Juni 2012 - 21:01
Nens:
Lieve Dimphy, ikvind het zo fantastisch dat je dit doet en krijg door je beschrijvingen er zelf ook zin in. En wat Loop je een afstanden. Ik hoor je nog zeggen dat je het rustig aan zou doen. Ik heb veel bewondering voor je.
Geniet van alles en veel succes!
Nens -
20 Juni 2012 - 21:32
Mariet:
Hallo Dimphy,
Volg je natuurlijk, maar zei jij niet dat je voor 15km. Per dag zou gaan? Volgens mij haal je het met dit tempo wel 10 dagen sneller!
Groeten, -
21 Juni 2012 - 06:59
Jolien:
Dat gaat lekker! Voor je het weet ben ik in 6 weken al klaar! Veel plezier met de volgende etappes. Kus! -
21 Juni 2012 - 07:54
Jos & Leonie:
Pff, dat moet 'afzien' zijn.
Ik herinner mij dat je bedoeling was om dagelijks 16 km te lopen. Daar zit je wel erg ver boven. Nog even en jij zit in Santiago (en weer thuis) en zit jouw Jos nog steeds in Zweden !
We hebben respect voor je: zelf heb ik vorige week de "Avondvierdaagse" met mijn twee oudste kleinzonen gelopen (wel 5 km !) en dan kun je je voorstellen dat 20 á 25 km een hele prestatie is.
Dat je met 40 man/vrouw in één ruimte moet slapen lijkt me voor jou geen probleem, jou kennende: jij kunt je ogen in de avonduren altijd en overal dicht doen, toch ?
Keep on walking, geniet van de omgeving en van de vele mensen die je ontmoet.
groet
Jos & Leonie -
21 Juni 2012 - 09:24
Mathijs:
Dat gaat lekker hard, mam! Dat wordt doorlopen naar Finisterre! ;-)
xxx M -
21 Juni 2012 - 10:40
Jan Van Susante:
Zo Dimphy, fijn dat het zo goed gaat, echt top. Als je zo snel door blijft lopen ben je zeker een week eerder terug in de Sparrenhoeven!!!
Heel veel succes met het vervolg van je tocht. Geniet ervan. -
21 Juni 2012 - 12:09
Frank:
Hoi maatje,
ik volg trouw je verrichtingen en ik ben keitrots op je, wat een doorzettingsvermogen ! Zo te zien gaat het je heel goed af en ontmoet je prachtige nieuwe mensen, heel leuk !! Is het allemaal zo verlaten en stil als ik denk daar ?
Groetjes Frank -
22 Juni 2012 - 20:10
Marc En Annemarij:
Hoi Dimphy,
Wij volgen je op de voet.
Leuk om al die verschillende mensen te ontmoeten.En dat je ook voor je zelf kiest,goed hoor.
Je gaat als een speer.Blijf genieten .
Succes Marc en Annemarij -
27 Juni 2012 - 20:02
Marianne Vd Waerden:
Hoi Dimphy
Wat leuk om je reisverslagen te lezen en wat een ervaring voor jou om dit te
mogen meemaken. Je ontmoet natuurlijk ontzettend veel mensen tijdens deze tocht.
Knap en stoer van je om dit te doen.
Nog heel veel sterkte en ook veel plezier natuurlijk.
groetjes
Huub en Marianne van der Waerden