Van Los Arcos, via Viana en Navarrete in Nájera - Reisverslag uit Nájera, Spanje van Dimphy Sande - WaarBenJij.nu Van Los Arcos, via Viana en Navarrete in Nájera - Reisverslag uit Nájera, Spanje van Dimphy Sande - WaarBenJij.nu

Van Los Arcos, via Viana en Navarrete in Nájera

Door: dimphyvandesande

Blijf op de hoogte en volg Dimphy

23 Juni 2012 | Spanje, Nájera

Hallo allemaal,Ik vind het leuk jullie via deze blog te schrijven en geniet van alle reacties die ik krijg.Vandaag ben ik om 12 uur in Nájera aangekomen na 17 km. lopen en ik heb besloten hier te blijven. Het is een leuk plaatsje aan een riviertje en heerlijke gazons als oever. Afgelopen donderdag ben ik samen met diegenen met wie ik tot nu toe opgetrokken ben uit Los Arcos vertrokken. Ik wilde die dag naar Viana, 20 km. Daar is de groep uit elkaar gegaan. Enkelen gingen die dag nog door naar Logrono, omdat zij voor een bepaalde datum in Santiago willen zijn, anderen omdat zij hun tocht in Logrono zouden beëindigen (zij doen de Camino in jaarlijkse etappes). Martina uit Oostenrijk voelde zich niet fit en besloot een pension te zoeken. Ik kon kiezen tussen een hele grote gemeentelijke herberg of de hele kleine parochieherberg Santa María. Ik heb voor de laatste gekozen en dat bleek heel bijzonder. Twee Spaanse vrouwen ontvingen de pelgrims. Er was een programma: om 20.00 uur pelgrimsmis, daarna gezamenlijk eten, rust van 22.00 tot 6.00 uur en gezamenlijk ontbijt. We mochten pas de volgende ochtend een vrijwillige bijdrage voor het verblijf geven. Uiteindelijk waren we met 8 pelgrims, nog iemand uit Nederland (ik heb al eerder met haar opgelopen), enkele Italianen, iemand uit Zuid-Afrika en nog iemand uit Slovenië. De maaltijd was erg lekker, inclusief wijn. Daarna werden we uitgenodigd mee te gaan en brachten de vrouwen ons boven op het koor in de kerk. De volgende ochtend (vrijdag)werden we om 6.00 uur gewekt en na het ontbijt ben ik om 7.20 uur vertrokken. Onderweg ben de ik Nederlandse nog een keer tegengekomen, zij besloot in Logrono te stoppen. Ik heb die dag 23 km gelopen naar Navarrete. Daarvoor moet je door Logrono. Vlak voor de stad zat een oudere vrouw in een huisje en vroeg iedere pelgrim even binnen te komen voor een stempel en een kopje koffie. De route ging verder over veel verharde weggetjes met weinig stijgingen. Vandaag heb ik dus besloten na 17 km. te stoppen. De route liep door een heel rustig gebied met veel wijngaarden en mooie vergezichten, geen stijgingen. Onderweg heb ik maar enkele pelgrims gezien. De weg wordt trouwens heel goed aangegeven, in de vorm van paaltjes en meestal gele pijlen op bomen of stenen. Ik ben hier in een nieuwe herberg in de stad terechtgekomen. Vanavond is er het feest van San Juan. De mensen zullen achter de muziek door de straten lopen. Ik ben benieuwd.
Tot zover weer en tot de volgende keer. Groetjes,Dimphy.

• 23 Juni 2012 - 12:18

Petra & Frans:

Hallo Dimphy,
    Petra en ik genieten van jouw verslagen Leuk dat je dit meemaakt en daar zo goed over kan vertellen. We lezen ze met veel plezier. Knap trouwens dat je het zo goed volhoudt.
    Groetjes

• 23 Juni 2012 - 13:03

Martin Hemmes:

Heb de plaatsnamen ingevoerd in Google maps om te zien hoever je al bent gevorderd op de route. Gaat goed zo te zien. Geniet verder.

• 23 Juni 2012 - 13:30

Hans Van Grieken:

Hoi Dymphy,

we lezen dat jij het leuk vindt, maar wij vinden het ook hartstikke leuk om je gezellige en mooie verhalen te lezen. Door alle uitzendingen van kruispunt een tijdje geleden gaan ook jouw verhalen voor ons leven.
    Chapeau voor je fysieke inspanningen, maar zeker ook voor alle sociale en internationale contacten.

Succes met alles (en bovenal voor mooi weer) en we zijn alweer nieuwsgierig naar je volgende blog,
    vanuit een niet-zomers Nederland,
    Marianne en Hans

• 23 Juni 2012 - 13:58

Phily:

Wat heerlijk tochom met jou mee te mogen genieten.
    marin en ik gaan dadelijk op de fiets! naar Dn Bosch omop de groote stroom de Bossche Parade te zien.
    Gelukig schijnt de zon.

gebiet jij maar lekker verder van je wandelen.

phily

• 23 Juni 2012 - 15:13

Grietje:

Lieve Dimphy,
    Petje af hoor! Wat een loopwonder ben je! Ik ben benieuwd of het je brengt wat je ervan verwacht.
    Inmiddels wachten we hier in Rosmalen op de terugkeer van de mannenbroeders-kanovaarders uit Zweden. Ook benieuwd naar hun verhalen.
    Veel liefs
    Grietje

• 23 Juni 2012 - 16:36

Ron:

Hoi Dimphy,

Bij elk verslag dat ik van je lees, realiseer ik me weer hoe bijzonder het voor je moet zijn wat je allemaal meemaakt. Blijf ervan genieten!
    En laat ons iedere keer weer meegenieten.
    Groetjes, Elly en Ron

• 23 Juni 2012 - 17:29

Ine:

als je naar het feest gaat vanavond in San Juan, zet de bloemetjes buiten.....Ik heb een beetje opgezocht waar je gelopen hebt,het is al een heel eind.
    In een gelegenheid in Heeswijk-Dinther hebben we de 70e verjaardag van Karel alvast gevierd dit i.v.m. het vertrek van zijn dochter en gezin terug naar Zweden eind juli ( ze hebben hier 3 jaar gewoond). Op de echte dag in aug.vieren wij 2 en het samen.
    Geniet van alles wat je ziet.

groet Ine

• 23 Juni 2012 - 18:52

Marjan:

Ja ja ook hier wordt st. Jan gevierd en dat betekent ook het eind van het aspergeseizoen!
    Het is leuk lezen Dimphy en ik ga straks in de atlas kijken.
    groetjes,

Marjan

• 23 Juni 2012 - 20:26

Jos Van De Sande:

Juist terug van de leuke ontvangst bij Grietje van de kano-vrienden naar een zeer geslaagde reis. Was erg benieuwd naar je verhalen op internet (die ik niet meer kon lezen vanwege internet-beperkingen). Het gaat fantastisch goed en het is erg leuk om je zo (met het boekje erbij) te kunnen volgen. Het is duidelijk dat je er erg van geniet en dat de voettocht brengt wat je ervan verwachtte! Succes en .... ga vooral verder met deze verhalen!

• 23 Juni 2012 - 20:31

Jos:

correctie: ... na een zeer geslaagde reis naar Zweden.

• 24 Juni 2012 - 08:19

Mieke Jonkman:

Hoi Dimphy,

Wat een tocht zeg. Zo veel aardige mensen, zo veel gezelschap en ook zo veel alleen. Ik vind het ontzettend leuk je verslagen te lezen. Het straalt genieten uit, beleven.
    Ik heb deze week afscheid van mijn school, de start van een ander leven, ik verheug me erop.
    Heel veel groetjes,

Mieke

• 24 Juni 2012 - 10:50

Vincent En Jeannette:

Dag Dimphy,

Heel erg leuk je te volgen, ik zie je daar lopen. Vorig jaar zijn wij in de omgeving geweest, we zagen toen ook erg veel pelgrims, alleen, in groepjes indrukwekkend! Wat loop je vanaf de eerste dag direct al veel kilometers en al die ontmoetingen.
    Wij vertrekken over een week naar Noorwegen, een heel andere sfeer!

hartelijke groet, Vincent en Jeannette

• 24 Juni 2012 - 11:28

René Van Roon:

Hoi Dimphy,
    Ben erg onder de indruk van je reisverslagen, alsof je een boek leest. Zo te lezen gaat het je allemaal nog goed af. Heel knap! Wij hier bezig aan onze laatste week. Ben er hard aan toe. Succes en zet hem op. René.

• 24 Juni 2012 - 12:24

Ger Kuijken:

Hoi Dimphy
    Wat me opvalt in jouw verslagen
    is dat er een soort saamhorigheid
    bestaat tussen al die pelgrims.
    Ik denk dat als het wat moeilijk
    gaat je veel steun aan elkaar kunt
    hebben. Niettemin, ik geniet steeds
    van jouw verslagen. Ik heb de indruk
    dat je goed in je vel zit. Houwe zo !!
    Succes verder !

• 24 Juni 2012 - 12:29

Merlijn:

Hoi mam! Hoe was San Juan? Moet vast leuk geweest zijn om dat mee te maken! Is het ook een beetje goed weer, want ik zie dat het vandaag bij jou regent... voor mij is de laatste week school aangebroken, nog even een essay schrijven, tentamen maken en dat was het voor dit jaar. Hier is het nog altijd niet echt zomerweer maar door jouw verhalen voel ik me toch een beetje weg! Veel plezier! xxxxxxxxxxx lijn